Ihastuttava Paltamo Golf

*Postaus on toteutettu yhteistyössä Paltamo Golfin kanssa.

 

Aurinkoinen ja kahdentoista asteen lämpöinen sää toivotti minut tervetulleeksi Paltamo Golfille. En ollut koskaan aiemmin käynyt siellä, joten olin utelias näkemään millainen paikka oli kyseessä. Puhelimitse olin sopinut, että pääsen kokeilemaan golfausta yhdessä kaikkien tunteman Markku ”Näppis” Leinosen kanssa.

Minä, joka eläissään ei ollut golfmailaan koskenut, sai lainaksi varusteet ja suuntasimme saman tien kentälle. Monisanainen ja hauskan oloinen Näppis tuumasi, että mitä sitä turhaan harjoituskentillä käymään, kun oppiihan sitä siellä oikeallakin kentällä.

Ja oppimista totta vie riitti. Tiedossani oli, ettei golf suinkaan ole vahvuuslaji, vaan taitolaji. Käsien asennolla, puristusvoimalla, katseen suunnalla ja jalkojen joustavuudella on iso osa lyönnin onnistumisessa. Ja voi sitä turhautumisen määrää, kun huteja tuli kerta toisensa jälkeen! Mutta lajin viehättävyyden ymmärsi heti, kun sai onnistuneen lyönnin. Rantaväylällä onnistuin hutaisemaan 140 metrin matkan pallolle, joka on kuulemma aika hyvä aloittelijalle! Mutta Näppis osasi pitää jalat maan pinnalla, kun hän muistutteli toistuvista hutilyönneistä 😀

Golfkaverinani ja opettajani toimi siis Näppis, jolle golfaus kuulosti olevan elämäntapa, sillä kentällä oli vierähtänyt jo 26 vuotta. Hän kertoi golfaavansa 10 kuukautta vuodesta, kesällä Suomessa ja talvisaikaan Thaimaassa. Hänen henkilökohtainen jatkuva ennätys golfkentillä on 44 tuntia, jonka myötä on järjestetty kisojakin. Mikäpäs siinä Suomessa kesällä golfatessa, kun yötä ei tule ollenkaan. Olen kuullut sen olevan suuri ihmetyksen aihe ulkomaalaisille, joilta golfkentät sulkeutuvat jo iltakuudelta pimeän tultua.

Vitsikkäästi Näppis muutaman kerran kysyi, että eikö olekin rumat maisemat, kun aurinko paistoi lähes täydeltä taivaalta Oulujärven rannassa. Täytyy sanoa, että rumuus on kaukana niistä maisemista! Maisemia ei kuitenkaan sopinut jäädä liian pitkäksi aikaa ihailemaan, sillä edettävä oli ja välillä vietin tuskaisen kauan metsän puolella yrittäen saada palloa takaisin kentälle. Miten se aina onnistuikin lentämään sinne, vaikka omasta mielestäni löin pallon viiriä kohti?!

Kierrokseemme kului melkein kolme tuntia ja siinä ajassa tuli käveltyä kymmenisen kilometriä. Mietimme yhdessä, että golfaus on oikeastaan todella mukava ajanviete. Siinä tulee liikuttua, saa olla ulkona raittiissa ilmassa ja mukavan porukan kanssa aika kuluu kuin siivillä. Ja mikä parasta, se sopii ihan kaiken ikäisille. Paltamo Golfilla käy 6-vuotiaista aina 82-vuotiaisiin golfista kiinnostuneita. Lapset ja alle 21-vuotiaat on huomioitu nuorisoalennuksin, josta iso peukku!

 


Palattuamme kierrokselta juttelin vielä hetkisen Ronkaisen Pirjon ja paikan toimitusjohtajan Reijo ”Retsi” Riihimäen kanssa. Paikalla oli muitakin golfaajia ja päällimmäisenä mielikuvakseni jäi, että Paltamo Golfilla on todella mukava ja välitön tunnelma. Kävijät tervehtivät toisiaan, kyselivät miten meni viime kierroksella ja kertoivat omista kokemuksistaan. Vaikeaahan siellä olisi ollut olla naama totisena!

Paltamo Golfilta saa myös lämmintä ruokaa sekä ihan vieressä Oulujärven rannassa on veneentankkauspiste. Tämä on hyödyllistä veneilijöille, sillä heidän ei tarvitse kantaa maista bensoja mukanaan, kun ihan Golfin lähellä voi tankata veneestä käsin. Kertoipa Näppiskin käyvänsä veneellä aina Golfilla, kun mökki sijaitsee lähettyvillä. Ei hassumpi tapa kulkea harrastuksensa luo!

Mutta tuleeko minusta golfaajaa? Ken tietää, jos vaikka tulisikin. Tässä lajissa ei varmasti ole koskaan täydellinen ja golfin kokeilu oli tosi hauskaa.

Lähtiessäni huomasin tuulitakkini taskuun jääneen pallon ja tiin. Huikkasin Retsille niistä, johon hän saman tien, että “pidä ne vaan itselläsi, niin on sitten oma pallo, kun aloitat lajin. Tervetuloa takaisin!”. Tähän minä hymyillen vastasin kiitoksen ja palasin takaisin kotiin.

 

Kirjoittaja: Johanna Lotvonen