Kainuun Museo

Kainuun Museo on Kainuun alueen maakuntamuseo. Perusnäyttelymme esittelee Kainuun historiaa ja kulttuuria esihistoriasta 1900-luvun puoliväliin asti. Yläkerrassa sekä alakerran pienessä galleriahuoneessa on vaihtuvien näyttelyiden tilat.

Tervetuloa museoon!

 

MOBILISMI – LIIKUTTAVA HARRASTUS

5.6. – 15.9.2019

Kainuun Museon ja Kainuun Mobilistien yhteistyönäyttely valottaa autojen, autoilun ja tieliikenteen historiaa sekä valtakunnallisesti että paikallisesti. Lisäksi näyttelyssä kerrotaan mobilismista monipuolisena harrastuksena ja kurkistetaan mobilistien yksityiskokoelmien kätköihin.

Vaikka Kainuun teillä liikkui autoja jo 1910-luvulta lähtien, maakunnan varsinainen autoistuminen tapahtui 1920-luvulta lähtien, aivan kuten muuallakin Suomessa. Henkilöautojen lisäksi eri pitäjien katukuvaan ilmestyivät kuorma- ja linja-autot sekä pirssiautot, jotka helpottivat ihmisten liikkumista pitkiäkin matkoja. Sota-aika toi omat haasteensa autoliikenteen kehitykseen, mutta sotien jälkeisinä vuosikymmeninä voimakas autoistuminen ja siihen liittyvät oheispalvelut huoltoasemineen tekivät autosta tärkeän osan ihmisten jokapäiväistä elämää.