Generic selectors
Vain täsmälliset osumat
Etsi otsikosta
Etsi sisällöstä
Etsi julkaisusta
Etsi sivuilta
Suodata kategoriat
Ajankohtaista
Kohteet
Kulttuuri
Luonto & liikunta
Majoitus
Kokoukset ja juhlat
Ravintolat
Ostokset
Tekemiset

Kainuun Museo

Kainuun Museo on Kainuun alueen maakuntamuseo. Perusnäyttelymme esittelee Kainuun historiaa ja kulttuuria esihistoriasta 1900-luvun puoliväliin asti. Yläkerrassa sekä alakerran pienessä galleriahuoneessa on vaihtuvien näyttelyiden tilat.

Tervetuloa museoon!

 

AIKAMATKALLA
Suomen nukketaiteilijat 20 vuotta

12.1. – 19.4.2020

Kainuun Museon näyttelyvuosi 2020 alkaa Suomen Nukketaiteilijat ry:n 20-vuotisjuhlanäyttelyllä, joka on samalla yhdistyksen jäähyväisnäyttely. Vuonna 2000 perustettu Suomen Nukketaiteilijat ry on järjestänyt näyttelyitä eri puolilla Suomea sekä näyttelyt Ruotsissa, Norjassa ja Virossa. Yhdistyksen toiminnan johtoajatuksena on ollut nukketaiteen tunnetuksi tekeminen, alan arvostuksen nostaminen ja jä-senten taitojen kehittäminen.

Näyttely koostuu kymmenestä tilataideteoksesta. Esillä ovat muun muassa 1900-luvun alun maalaistalon elämästä kertova Ennen vanhaan, 1950-luvun tanssilavakulttuuria kuvaava Lavatanssit, sadan vuoden takaisesta yhteissaunomisperintees-tä muistuttava Joulusaunassa sekä tunnettuja henkilöitä ja entisiä presidenttejämme vilisevä Linnan juhlat. Tilataideteokset on valmistettu mittakaavaan ¼ eli aikuisnuket ovat noin 40 cm korkeita, ja jo-kaisessa teoksessa vaatetus ja pienesineistö on ajanmukaista.

 

 

Galleriahuoneessa
Kainuun Museo 90 vuotta  18.2. – 3.5.2020

 

Samankaltaisia tuotteita

Kajaani Art Museum

Kajaanin taidemuseo

Päivitettyjen ohjeiden mukaisesti taidemuseo pysyy suljettuna 13. toukokuuta saakka. Ilmoitamme mahdollisista muutoksista tilanteen mukaan. Kajaanin…

Elias Lönnrotin Kajaani

Elias Lönnrot toimi Kajaanin piirin ja linnan lääkärinä vuosina 1833-1853.  Hän teki Kajaanista käsin laajoja…

Kajaanin linna

Kajaanin rauniolinna

Kajaanin linna rakennettiin 1600 -luvun alussa ja se tuhoutui suuren Pohjan sodan aikana 1716. Venäjän…

Tervakanava

Kajaaninjoen suuret kosket, Koivu- ja Ämmäkoski, olivat pahimmat esteet tervansoutajien viedessä tervalastinsa Ouluun. Veneiden lastit…

Kainuun matkailualueet