Kainuun Museo

Kainuun Museo on Kainuun alueellinen vastuumuseo. Perusnäyttelymme esittelee Kainuun historiaa ja kulttuuria esihistoriasta 1900-luvun puoliväliin asti. Yläkerrassa sekä alakerran pienessä galleriahuoneessa on vaihtuvien näyttelyiden tilat.

Tervetuloa museoon!

 

Torni jalustalla
– Kainuun keskussairaala ja Uusi sairaala
21.2. – 5.5.2021

Kainuun Museon talven 2021 näyttely Torni jalustalla – Kainuun keskussairaala ja Uusi sairaala kertoo keskussairaaloiden ja keskussairaalarakentamisen historiasta sekä kainuulaisesta että valtakunnallisesta näkökulmasta. Näyttely valottaa keskussairaaloiden rakentamiseen vaikuttaneita näkökulmia ja lähtökohtia sekä tuo esille keskussairaalassa tehtävän työn arkea.

Vuonna 1943 hyväksytty keskussairaalalaki antoi alkusysäyksen koko maan kattavan sairaalaverkon rakentamiselle. Keskussairaalarakentamisen taustalla olivat hyvinvointiyhteiskunnan tavoitteet kattavan ja korkealaatuisen sairaanhoidon järjestämisestä tasapuolisesti koko väestölle asuinpaikasta ja varallisuudesta riippumatta. Keskussairaalaverkoston rakentaminen aloitettiinkin alueilta, jotka olivat sairaanhoidon osalta jääneet pahimmin muista alueista jälkeen ja Kainuu oli yksi niistä. Kainuun keskussairaala avasi ovensa suurelle yleisölle 2.6.1969.

Näyttely on toteutettu yhteistyössä Kainuun soten kanssa.

 

Galleriahuoneessa

Kajaani 1651  7.3. – 9.5.2021

" "

Kajaanin kaupungin 370-vuotisjuhlaksi tehty näyttely esittelee vapaaherrakunnan kajaanilaisten asukkaiden elämää 1600-luvulla.