Kainuun Museo

Kainuun Museo on Kainuun alueellinen vastuumuseo. Perusnäyttelymme esittelee Kainuun historiaa ja kulttuuria esihistoriasta 1900-luvun puoliväliin asti. Yläkerrassa sekä alakerran pienessä galleriahuoneessa on vaihtuvien näyttelyiden tilat.

Tervetuloa museoon!

 

Metsänpeitto  2.6. – 12.9.2021

" "

Lastenkulttuurikeskus Rullan näyttelyssä tarinoita myyttisestä suomalaisesta metsästä

Lastenkulttuurikeskus Rullan tuottama, lapsiperheille suunnattu Metsänpeitto -kiertonäyttely pohjautuu suomalaiseen kansanperinteeseen. Sen kantava teema on, miten ihmiset ennen näkivät ja kokivat ympäröivän maailman. Tärkeä näkökulma on myös metsän merkitys ihmiselle ennen, nyt ja tulevaisuudessa.

Näyttelyssä kävijät muuttuvat metsän asukkaiksi ja pääsevät käymään metsänpeitossa, haltioiden ja maahisten salaisessa maailmassa. Näyttelyssä voi ihailla taivasta kannattelevaa ikiaikaista maailmanpuuta, tasapainoilla suon pitkospuilla ja istahtaa metsälammen sammaleisille kiville. Metsässä saattaa vilahtaa myös sen salaisia asukkaita: haltioita, maahisia ja tonttuja.

 

Yleiskuva Piru-näyttelystä

Galleriahuoneessa

Piru   30.5. – 29.8.2021

Näyttely perustuu Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkistomateriaaleihin ja paikallislehdistön kirjoituksiin piru-aiheesta. Näyttelyn yhteistyökumppanina toimii Kajaanin lukio, joka vastaa kuvituksesta.

Oliko piru pahan ruumiillistuma? Oliko hänessä jotain hyvääkin? Mitä hän vaati palkaksi työstä tai avusta? Muun muassa näihin ja moneen muuhun pirulliseen kysymykseen voit löytää vastauksen tutustumalla näyttelyyn.