Kainuun Museo

Kainuun Museo on Kainuun alueen maakuntamuseo. Perusnäyttelymme esittelee Kainuun historiaa ja kulttuuria esihistoriasta 1900-luvun puoliväliin asti. Yläkerrassa sekä alakerran pienessä galleriahuoneessa on vaihtuvien näyttelyiden tilat.

Tervetuloa museoon!

 

AIKAMATKALLA
Suomen nukketaiteilijat 20 vuotta

12.1. – 19.4.2020

Kainuun Museon näyttelyvuosi 2020 alkaa Suomen Nukketaiteilijat ry:n 20-vuotisjuhlanäyttelyllä, joka on samalla yhdistyksen jäähyväisnäyttely. Vuonna 2000 perustettu Suomen Nukketaiteilijat ry on järjestänyt näyttelyitä eri puolilla Suomea sekä näyttelyt Ruotsissa, Norjassa ja Virossa. Yhdistyksen toiminnan johtoajatuksena on ollut nukketaiteen tunnetuksi tekeminen, alan arvostuksen nostaminen ja jä-senten taitojen kehittäminen.

Näyttely koostuu kymmenestä tilataideteoksesta. Esillä ovat muun muassa 1900-luvun alun maalaistalon elämästä kertova Ennen vanhaan, 1950-luvun tanssilavakulttuuria kuvaava Lavatanssit, sadan vuoden takaisesta yhteissaunomisperintees-tä muistuttava Joulusaunassa sekä tunnettuja henkilöitä ja entisiä presidenttejämme vilisevä Linnan juhlat. Tilataideteokset on valmistettu mittakaavaan ¼ eli aikuisnuket ovat noin 40 cm korkeita, ja jo-kaisessa teoksessa vaatetus ja pienesineistö on ajanmukaista.

 

 

Galleriahuoneessa
Kainuun Museo 90 vuotta  18.2. – 3.5.2020