Kajaanin kaupunginteatteri

Kajaanin kaupunginteatteri luetaan maamme kiinnostavimpiin teattereihin. Teatteri tekee taiteellisesti kunnianhimoisia ja katsojaa puhuttelevia esityksiä. Se etsii ilmaisun rajoja rohkeilla kokeiluilla, joihin se yhdistää myös muiden taiteenalojen elementtejä.
Tutustu ohjelmistoon!

Meidän isä

Haikea komedia isästä, tyttärestä ja siitä kun kaikki alkaa jatkuvasti alusta.

Käsikirjoitus Florian Zeller
Suomennos Reita Lounatvuori
Ohjaus Jussi Sorjanen

Oivaltavasti kirjoitettu, maailmanlaajuista ylistystä saanut Florian Zellerin näytelmä Meidän isä kertoo tarinan muistisairaasta Andrésta sekä tämän tyttärestä Annesta. Tragikoominen, vahvasti tunteisiin vetoava kertomus käsittelee lämpimästi mutta tarkasti rakkauden ja velvollisuuksien ristiriitaa.

Näytelmä avaa Andrén näkökulman alati ympärillä muuttuvaan maailmaan. Andrén hämmennys on kouriintuntuvaa, kun kaikki alkaa jatkuvasti alusta.

André haluaisi asua kotonaan ja tulla toimeen omillaan, eikä voi ymmärtää miksi pitäisi muuttaa mihinkään tai mihin hän tarvitsisi hoitajaa. Vaikka André on jo ikääntynyt mies, hän ei silti ole voimaton tai varsinkaan tahdoton vanhus.

Kuka vei Andrén mielikellon vai katosiko se? Keitä nämä vieraat ihmiset Andrén kotona ovat? Vai kenen koti tämä ylipäätään on? Miksi toinen, parempi tytär Elise, ei koskaan käy vierailulla?

Meidän isä on terävä, traagisella tavalla hauska, lämmin ja vahvasti tunteisiin vetoava esitys.

Ensi-ilta 17.3.2018

Lue lisää ja osta liput >>

 

Punainen maa, valkea meri

Tositapahtumiin perustuva selviytymistarina sisällissodan myllerryksessä

Punainen maa kertoo puolueettoman kainuulaisen Elsamarin pyrkimyksestä toimia oikein sota- ja aatehistorian myrskyissä. Se kertoo pienistä valinnoista, jotka muuttuvat kannanotoiksi, sekä suurista valinnoista, joissa kysytään, kantaako vastuuta vai paeta.

Punainen maa kertoo myös Elsamarin suomussalmelaisesta torppariperheestä. Veljet pakenevat sisällissotaa Vienaan ja päätyvät siellä brittiarmeijan palvelukseen Muurmannin legioonaan. Samasta paikasta löytää itsensä myös Elsamari, briteille teeleipiä leipomasta. Muurmannille saapuu toinen toistaan mielenkiintoisempaa väkeä: kuuluisia punapäälliköitä, pesiöläislähtöinen agitaattori sekä hurja punainen Alina.

Köyhistä oloista saapuneet suomalaiset kokevat brittiarmeijan leivissä yllättävän luokkanousun. Mutta kenelle olla lojaali, kun Venäjän sisällissota leviää Vienaan? Tsaarin apuna taisteleville briteille vai bolsevikkien riveissä taisteleville suomalaisille? Miten käy perhesuhteiden ja ystävyyden, jos valitsee puolensa toisin? Entä jos kieltäytyy valitsemasta ollenkaan? Miten käy torpan tyttären, jos hän rakastuu heimosotia käyvään jääkäriin?

Anneli Toijala – Hanna Ojala, ohjaus Hanna Ojala

Kantaesitys 27.1.2018 Kajaanin kaupunginteatterissa

Lue lisää ja osta liput >>

 Karamazovin veljekset

eli Isä joka unohti lapsensa

Dostojevskin suurromaani sovitettuna kolmelle näyttelijälle.

Uuden sovituksen pääteema on isyys, Fjodor Pavlovitš Karamazovin ja hänen poikiensa välinen suhde. Isyyden kautta esitys käsittelee muita omalle ajallemme olennaisia kysymyksiä: itsekkyyttä, moraalia, epäoikeudenmukaisuutta, kunniaa, tuomiota, armoa, syyllisyyttä.

Onko moraalisesti oikeutettua murhata isä, joka unohti lapsensa? Onko ihmiselle ”kaikki luvallista”?

Karamazovin veljekset eli isä joka unohti lapsensa on voimakas, kaunis, riehakas ja hauras esitys isästä ja pojista

Sovitus ja ohjaus Jussi Sorjanen

Ensi-ilta 13.1.2018 Sissilinnassa

Lue lisää ja osta liput >>

 

 

Mehiläiskoodi

Mehiläiskoodi on koko perheen musikaali, joka tuo näyttämölle itäsuomalaisen mansikkatilan.

Kurkistetaan myös tulevaisuuteen, aikaan noin sata vuotta tästä eteenpäin, jolloin ihmiset osaavat jo ajatella ja toimia yhdessä, parvena.
Miten mehiläiset liittyvät tähän kaikkeen – ja mikä on MEHILÄI5KOOD1?

Käsikirjoitus Sami Parkkinen, musiikki Riku Niemi, ohjaus Minna Vainikainen
Kantaesitys 30.9.2017

Esitys kuuluu Kajaanin kaupunginteatterin Suomi 100 -juhlavuoden viiden kotimaisen kantaesityksen sarjaan.

Lue lisää ja osta liput >>

 

 

Vappukonsertti:

Onnellista Vappua Leevi and the Leavingsin sävelin

Riehakkaassa vappukonsertissa kuullaan Leevi and the Leavingsin uran suurimpia hittejä sekä myös joitakin harvinaisempia musiikillisia helmiä.

Sundqvistin musiikki puhuttelee suomalaisia ja hän jos kukaan tuntee suomalaisten sielunmaiseman!

Kaksi esitystä Teatteritalossa
la 28.4. klo 19
ma 30.4. klo 19

Kesto 2 t 30 min, sisältää väliajan.
Liput 28,50 e

Lue lisää ja osta liput >>