Kajaanin kaupunginteatteri

Kajaanin kaupunginteatteri on yksi maamme kiinnostavimmista teattereista. Taiteellisesti kunnianhimoiset ja katsojaa puhuttelevat esitykset etsivät ilmaisun rajoja rohkeilla kokeiluilla, yhdistäen myös muiden taiteenalojen elementtejä.

 Tule ja koe unohtumattomia teatterielämyksiä!

Zorro

Värikäs ja hehkuva musikaali vapaudesta
Mies, viitta ja naamio. Nopea ja salaperäinen el Zorro ottaa oikeuden omiin käsiinsä ja pelastaa ahdinkoon jätetyn kansan. Luvassa on rytmistä ilotulitusta, miekkataisteluita ja tunteiden paloa! Eläköön vapaus! Viva el Zorro!
Teksti ja laulujen sanat Stephen Clark – musiikki The Gipsy Kings – alkuperäisteos Stephen Clark ja Helen Edmundson – sävellys ja sovitus John Cameron – ohjaus ja koreografia Sonja Pakalén – kapellimestari Juho Hannikainen
Suomen kantaesitys 1.10.2021 Teatteritalossa

Medusan huone

Tervetuloa piehtaroimaan feminismin painimatolle, ilkikurisen naurun keskelle! Miksi potea naisellista häpeää, kun voi vaan ottaa rennosti? Miksi olla hiljaa, kun kaikki muut huutavat? Mutta entä jos ei tiedä, miten ylipäätään olla kelvollisesti tässä maailmassa?
Saara Turusen kirjoittama Medusan huone palkittiin Lea-palkinnolla vuoden 2019 parhaana kotimaisena näytelmänä.
Ohjaus Helka-Maria Kinnunen
Ensi-ilta 20.11.2021 Teatteritalossa

Viri-viri tik tak

Riehakas satukomedia 
Mimiikkaa! Railakkaita satukliseiden yhteentörmäytyksiä! Valon, äänen ja näyttelijäntyön yhdessä synnyttämää komiikkaa!
Tuttujen satujen pohjalta on luotu raikas ja riehakas satunäytelmä, josta voi löytää tuttuja aineksia ja elementtejä, tahi sitten ihan uusia!
Esityskäsikirjoitus työryhmä – ohjaus Sanna Heikkinen
Kantaesitys 1.10.2021 Seminaarin näyttämöllä. Alueteatterin ohjelmistossa

Kemiaa

Inhimillinen ja katkeransuloinen rakkaustarina kahden nuoren ihmisen välillä, jotka yrittävät löytää keskinäisen onnen samalla kun kamppailevat omien mielenterveysongelmiensa kanssa. Esitys lähestyy tärkeää ja haastavaa aihettaan inhimillisyyden, armollisuuden ja ymmärryksen keinoin, rohkeasti ja tuomitsematta.
Kirjoittanut Jacob Marx Rice – suomennos Topi Lindh ja Aleksis Meaney – ohjaus Aleksis Meaney
Suomen kantaesitys 5.2.2022 Seminaarin näyttämöllä. Alueteatterin ohjelmistossa

Vienanmeri

Valkiemeri Белое море – rajankäyntiä
Esitys tutkii Kainuun itäisyyttä, Suomen, Karjalan ja Venäjän rajapintaa, itää meidän, itää itsessämme. Se kutsuu matkalle rajan taa!
Esitys kulkee reppu selässä Kainuun itärajalle. Se soutaa Tuonen virtaa vankileirien saaristoon, köröttää Moskovaan mummolaan ja itkee kuin pihlaja rajan taakse kadonneita. Sillä onhan Suomi venäläinen! Ja Venäjä suomalainen! Ja oikeastaan koko kudelma nimeltä Suomi on kursittu kasaan karjalaisilta viedyillä runoilla.
Vienanmeri on rajapintojen mentaalihistorioita esiin maanittava humahus. Rajat ovat piirrettyjä ja kansakunnat kerrottuja, mutta ihminen ja karhu ovat kulkeneet aina.
Esityksessä puhutaan pääasiassa suomena, mutta myös karjalaa ja venäjää.
Yhteistyössä Kajaanin kaupunginteatteri ja Meriteatteri.
Käsikirjoitus ja ohjaus Anni Mikkelsson – koreografia Ari Numminen
Kantaesitys 12.2.2022 Teatteritalossa 

Marjo Leinonen & Viranomaiset

Kajaanilaislähtöinen laulaja Marjo Leinonen vierailee kotikaupungissaan. Leinonen tunnetaan savunsävyisestä ja sielukkaasta äänestään. Kajaanin hän tulee valikoidun ohjelmiston ja tiukan ja svengaavan soulrockbändinsä kanssa.
Vierailukonsertti 26.2.2022 Teatteritalossa

RomForum

Kainuun Opiston ja Kajaanin Romanityöryhmän kanssa yhteistyössä toteutetaan forumteatteriesitys, jossa romaniyhteisö ja pääväestö käsittelevät mm. toisiinsa kohdistuvia ennakkoluuloja, omaa kulttuuriaan ja sen muutoksia nykyajan modernissa yhteiskunnassa.
Forumteatteri on yleisöä osallistava teatterimuoto, jossa on omat sääntönsä. Forumteatterin tarkoituksena on keskustella ja kokeilla miten erilaiset toimintatavat vaikuttavat tilanteisiin, joissa ilmenee sortoa ja herättää yleistä yhteiskunnallista keskustelua.
RomForum-hankkeen rahoittajat ja yhteistyötahot ovat Suomen KulttuurirahastoKajaanin kaupunginteatteriKainuun Opisto ja Kajaanin Romanityöryhmä sekä paikalliset romanit.
Keväällä 2022 esityksiä ammatti- ja sidosryhmille, yleisölle avoimia esityksiä keväällä 2023 Kajaanissa sekä kiertueilla.

Lue lisää ja osta liput www.kajaaninteatteri.fi