Kajaanin kaupunginteatteri

Kajaanin kaupunginteatteri on yksi maamme kiinnostavimmista teattereista. Taiteellisesti kunnianhimoiset ja katsojaa puhuttelevat esitykset etsivät ilmaisun rajoja rohkeilla kokeiluilla, yhdistäen myös muiden taiteenalojen elementtejä.

 Tule ja koe unohtumattomia teatterielämyksiä!

Zorro

Värikäs ja hehkuva musikaali vapaudesta
Mies, viitta ja naamio. Nopea ja salaperäinen el Zorro ottaa oikeuden omiin käsiinsä ja pelastaa ahdinkoon jätetyn kansan. Luvassa on rytmistä ilotulitusta, miekkataisteluita ja tunteiden paloa! Eläköön vapaus! Viva el Zorro!
Teksti ja laulujen sanat Stephen Clark – musiikki The Gipsy Kings – alkuperäisteos Stephen Clark ja Helen Edmundson – sävellys ja sovitus John Cameron – ohjaus ja koreografia Sonja Pakalén – kapellimestari Juho Hannikainen
Suomen kantaesitys 1.10.2021 Teatteritalossa

Viri-viri tik tak

Satukomedia alakouluikäisille
Mimiikkaa! Railakkaita satukliseiden yhteentörmäytyksiä! Valon, äänen ja näyttelijäntyön yhdessä synnyttämää komiikkaa!
Tuttujen satujen pohjalta on luotu raikas ja riehakas satunäytelmä, josta voi löytää tuttuja aineksia ja elementtejä, tahi sitten ihan uusia!
Esityskäsikirjoitus työryhmä – ohjaus Sanna Heikkinen
Kantaesitys 1.10.2021 Seminaarin näyttämöllä. Alueteatterin ohjelmistossa

Medusan huone

Tervetuloa piehtaroimaan feminismin painimatolle, ilkikurisen naurun keskelle! Miksi potea naisellista häpeää, kun voi vaan ottaa rennosti? Miksi olla hiljaa, kun kaikki muut huutavat? Mutta entä jos ei tiedä, miten ylipäätään olla kelvollisesti tässä maailmassa?
Kirjoittanut Saara Turunen – ohjaus Helka-Maria Kinnunen
Ensi-ilta 20.11.2021 Teatteritalossa

Yhdestoista hetki

Yhdestoista hetki on Esa Leskisen ja Sami Keski-Vähälän Kansallisteatterille kirjoittaman demokratia-trilogian toinen osa. Se on myös jatkoa vuoden 2014 parhaana esityksenä palkitulle näytelmälle Neljäs tie.
Toteutamme tästä lukudraaman. Lukudraama on esitysmuoto, jossa näytelmäteksti ja sen lukeminen ovat keskiössä.
Kirjoittanut Esa Leskinen ja Sami Keski-Vähälä – lukudraaman sovitus ja ohjaus Tarja Heinula
Ensiesitys 16.12.2021 Teatteritalossa

Minttu sekä Ville

Kahden taitavan, palkitun ja kansan rakastaman näyttelijän, Minttu Mustakallion ja Ville Virtasen improvisaatioduetto muusikko Juha Kujanpään säestyksellä.
Vierailuesitys 13.11.2021 Teatteritalossa 

Kemiaa

Inhimillinen ja katkeransuloinen rakkaustarina kahden ihmisen välillä, jotka yrittävät löytää keskinäisen onnen samalla kun kamppailevat omien mielenterveysongelmiensa kanssa. Esitys lähestyy tärkeää ja haastavaa aihettaan inhimillisyyden, armollisuuden ja ymmärryksen keinoin, rohkeasti ja tuomitsematta.
Kirjoittanut Jacob Marx Rice – suomennos Topi Lindh ja Aleksis Meaney – ohjaus Aleksis Meaney
Suomen kantaesitys 29.1.2022 Seminaarin näyttämöllä. Alueteatterin ohjelmistossa

Vienanmeri

Valkiemeri Бе́лое мо́ре – rajankäyntiä
Esitys tutkii Kainuun itäisyyttä, Suomen, Karjalan ja Venäjän rajapintaa, itää meidän, itää itsessämme. Se kutsuu matkalle rajan taa! Esitys kulkee reppu selässä Kainuun itärajalle. Se soutaa Tuonen virtaa vankileirien saaristoon, köröttää Moskovaan mummolaan ja itkee kuin pihlaja rajan taakse kadonneita. Sillä onhan Suomi venäläinen! Ja Venäjä suomalainen! Ja oikeastaan koko kudelma nimeltä Suomi on kursittu kasaan karjalaisilta viedyillä runoilla.
Vienanmeri on rajapintojen mentaalihistorioita esiin maanittava humahus. Rajat ovat piirrettyjä ja kansakunnat kerrottuja, mutta ihminen ja karhu ovat kulkeneet aina.
Yhteistyössä Kajaanin kaupunginteatteri ja Meriteatteri.
Käsikirjoitus ja ohjaus Anni Mikkelsson – koreografia Ari Numminen
Kantaesitys 12.2.2022 Teatteritalossa 

Marjo Leinonen & Viranomaiset

Kajaanilaislähtöinen laulaja Marjo Leinonen vierailee kotikaupungissaan. Leinonen tunnetaan savunsävyisestä ja sielukkaasta äänestään. Kajaanin hän tulee valikoidun ohjelmiston ja tiukan ja svengaavan soulrockbändinsä kanssa.
Vierailukonsertti 26.2.2022 Teatteritalossa

Forumteatteri

Kainuun Opiston ja Kajaanin Romanityöryhmän kanssa yhteistyössä toteutetaan forumteatteriesitys, jossa romaniyhteisö ja kantaväestö käsittelevät mm. toisiinsa kohdistuvia ennakkoluuloja, omaa kulttuuriaan ja sen muutoksia nykyajan modernissa yhteiskunnassa. Forumteatteri on yleisöä osallistava teatterimuoto, jossa on omat sääntönsä. Forumteatterin tarkoituksena on keskustella ja kokeilla miten erilaiset toimintatavat vaikuttavat tilanteisiin, joissa ilmenee sortoa ja herättää yleistä yhteiskunnallista keskustelua.
Yhteistyössä Kajaanin kaupunginteatteri, Kainuun Opisto ja Kajaanin Romanityöryhmä.
Esitys valmistuu kevään 2022 aikana. 

Lue lisää ja osta liput www.kajaaninteatteri.fi