Kajaanin kaupunginteatteri

Kajaanin kaupunginteatteri luetaan maamme kiinnostavimpiin teattereihin. Teatteri tekee taiteellisesti kunnianhimoisia ja katsojaa puhuttelevia esityksiä. Se etsii ilmaisun rajoja rohkeilla kokeiluilla, joihin se yhdistää myös muiden taiteenalojen elementtejä.

Kajaanin kaupunginteatteri tarjoaa unohtumattomia teatterielämyksiä

Vanhan naisen vierailu

Tarina kostosta, joka on enemmän kuin suloinen 

Mikäpä tuntuisi paremmalta kuin täydellinen kosto! Vanhan naisen vierailun näyttämö on talousvaikeuksissa kituva pikkukaupunki, jonne tuo toivon kotikaupunkiin palaava miljardööri. Tämä odotettu kotiinpaluu ei ole syntynyt miljardöörinaisen koti-ikävästä. Jälleennäkemisen riemun takana piilee täydellinen kosto. Onko oikeutta mahdollista ostaa rahalla? Onko kosto vapauden hinta? Dürrenmattin klassikkoteos pureutuu ihmisen raadolliseen ahneuteen hilpeiden ja karmaisevalla tavalla tunnistettavien hahmojen räpistellessä moraalisten valintojen edessä. Ohjaus Heta Haanperä. Ensi-ilta 19.9.2020 Teatteritalossa.

Niskavuoren Loviisa ja Heta

Antakaa minullekin rakkautta!

Väkevä, intensiivinen ja tiheä sukellus niskavuorelaisten sielunmaisemaan. Teos kunnioittaa Wuolijoen alkuperäistä tekstiä mutta Heini Tola sovitus on luonut sille uuden kiehtovan muodon. Ohjaus Sanna Heikkinen. Ensi-ilta 3.10.2020 Seminaarin näyttämöllä

Hylje

Lohduttaako sokeri, kun pelottaa?

Riiikka Oksasen ohjaama näytelmä, jossa perheen huolella rakennettu idyllinen rauha, turvan tunne ja käsitys yhteisestä moraalista järkkyy, kun kotirantaan ajautuu ihminen. Tuo tapahtuma seuraa perhettä vuosikymmeniä. Hylje on näytelmä pelosta, joka asettuu arvojen edelle; se on eräänlainen dystopia tulevaisuudesta, johon ihmisellä ei ole varaa. Mitä yksittäiselle ihmiselle, perheelle ja laajemmin yhteiskunnalle tarkoittaa se, että pelko asettuu arvojen edelle? Näytelmä Marie Kajava. Kantaesitys 7.11.2020 Teatteritalossa.

Melankolia

Minä rakastan

Yhdessä sadsongskomplex:fi -teatteriryhmän kanssa toteutetaan Lars von Trierin elokuvakäsikirjoitukseen perustuva esitys Melankolia. Kaikki alkaa häistä. Ystävät, sukulaiset ja työkaverit ovat kokoontuneet juhlimaan kahden nuoren menestyjän liittoa näiden yltäkylläiseen, huolellisesti suunniteltuun ja täsmällisesti aikataulutettuun hääjuhlaan. Kaikki ei kuitenkaan suju suunnitelman mukaan. Ensin pettää aikataulu. Kaason hermot joutuvat koetukselle. Eikä pelkästään hänen. Ilmapiiri juhlassa kiristyy kiristymistään, sillä jotain suurempaa on tulossa: Melankolia on lähes käsittämättömän kaunis kuvaus siitä kohtalosta, joka lopulta odottaa meitä kaikkia. Mutta ensin on rakkaus.
Yhteistyössä Kajaanin kaupunginteatteri ja sadsongskomplex:fi. Suomenkielinen kantaesitys 13.2.2021 Teatteritalossa

Näin sopii unohtaa

Sävelin ja sanoin soiva esitys Eeva-Liisa Mannerin runoista

Esitys kutsuu sinut aamusumussa helähtelevään metsään, lapsuuden villasukanharmaaseen hämärään, yksinäisyyden ja rakkauden vaihteleville poluille. Ja voi runoileva ihminen myös muuttua kissaksi tai sukeltaa peilin sisään, antautua kuvittelun leikkiin! Luvassa on yllätyksellinen tunti runoa, laulua ja soivan näyttämön lumoa, nautittavaksi yksin tai yhdessä, hyvässä seurassa. Käsikirjoitus Helka-Maria Kinnunen.
Ensi-ilta 26.2.2021 Seminaarin näyttämöllä

Marjo Leinonen & Viranomaiset

on kajaanilaislähtöisen laulaja Marjo Leinosen tiukka ja svengaava soulrockbändi.
Marjo Leinonen tunnetaan savunsävyisestä ja sielukkaasta äänestään. Vierailu 27.2.2021 Teatteritalossa

Tutustu esityksiin teatterin kotisivuilla www.kajaaninteatteri.fi
Katso koko ohjelmisto ja osta liput >>