Kajaanin kaupunginteatteri

Kajaanin kaupunginteatteri luetaan maamme kiinnostavimpiin teattereihin. Teatteri tekee taiteellisesti kunnianhimoisia ja katsojaa puhuttelevia esityksiä. Se etsii ilmaisun rajoja rohkeilla kokeiluilla, joihin se yhdistää myös muiden taiteenalojen elementtejä.

Kajaanin kaupunginteatteri tarjoaa unohtumattomia teatterielämyksiä

Teatteritalon syksyn näytäntökauden aloittaa Heta Haanperän ohjaama Vanhan naisen vierailu, tarina kostosta, joka on enemmän kuin suloinen. Mikäpä tuntuisi paremmalta kuin täydellinen kosto! Vanhan naisen vierailun näyttämö on talousvaikeuksissa kituva pikkukaupunki, jonne tuo toivon kotikaupunkiin palaava miljardööri. Tämä odotettu kotiinpaluu ei ole syntynyt miljardöörinaisen koti-ikävästä. Jälleennäkemisen riemun takana piilee täydellinen kosto. Onko oikeutta mahdollista ostaa rahalla? Onko kosto vapauden hinta? Dürrenmattin klassikkoteos pureutuu ihmisen raadolliseen ahneuteen hilpeiden ja karmaisevalla tavalla tunnistettavien hahmojen räpistellessä moraalisten valintojen edessä. Ensi-ilta 19.9.2020.

Niskavuoren Loviisa ja Heta on väkevä, intensiivinen ja tiheä sukellus niskavuorelaisten sielunmaisemaan. Teos kunnioittaa Wuolijoen alkuperäistä tekstiä mutta Heini Tola sovitus on luonut sille uuden kiehtovan muodon. Ensi-ilta 3.10.2020 Seminaarin näyttämöllä

Marraskuussa teatteritalon näyttämöllä saa ensi-iltansa uusi kotimainen kantaesitys Hylje. Riikka Oksasen ohjaamassa näytelmässä perheen huolella rakennettu idyllinen rauha, turvan tunne ja käsitys yhteisestä moraalista järkkyy, kun kotirantaan ajautuu ihminen. Tuo tapahtuma seuraa perhettä vuosikymmeniä. Hylje on näytelmä pelosta, joka asettuu arvojen edelle; se on eräänlainen dystopia tulevaisuudesta, johon ihmisellä ei ole varaa. Mitä yksittäiselle ihmiselle, perheelle ja laajemmin yhteiskunnalle tarkoittaa se, että pelko asettuu arvojen edelle? Kantaesitys 7.11.2020 Teatteritalossa.

Rakastettu kainuulaislähtöinen taiteilija Ulla Tapaninen saapuu vierailulle 21. marraskuuta. Lava-ammuntaa VI -esitys lupaa hillitöntä six pack -komiikkaa ja teräviä huomioita jo yli 40 vuotta suomalaisia viihdyttäneen taiteilijan näkökulmasta.

Pikkujoulua juhliville on luvassa musiikintäyteinen, huumoria sopivassa suhteessa sisältävä pikkujouluesitys. Ensi-ilta 20.11.2020 Teatteritalossa

Tutustu esityksiin teatterin kotisivuilla www.kajaaninteatteri.fi
Katso koko ohjelmisto ja osta liput >>