Kartanohotelli Karolineburg

Kartanoelämää Suomen pohjoisimmassa kartanossa kivenheiton päässä Kajaanin keskustasta ja linnan raunioista. Tule nauttimaan historian havinasta ja ainutlaatuisesta miljööstä yli 180-vuotiaaseen Kartanhotelliimme.

Karolineburg, Suomen pohjoisin aito Kartano

Tervetuloa elämään kartanonherraksi tai -rouvaksi Karolineburgiin! Yövy kauniissa kartanohuoneessa tai saunallisessa kartanosviitissä ja nauti seuraavana aamuna kartanoaamiaista eleganteissa pääsaleissamme tai kesällä terassilla kartanopuutarhassamme. Tarjoamme myös kartanoelämyksiä erilaisten pakettien muodossa, kuten muun muassa rentouttavia luontaishoitoja, höyrylaivaristeilyjä, teatteria ja maalaisromantiikkaa pariskunnille. Suomen Pohjoisin Kartano ja kaunis kainuulainen luonto odottavat arjesta taukoa kaipaavia!

Karolineburgin historiaa vuodesta 1836

Kainuussa on ollut kautta aikojen vain yksi aito kartano. Tämä harvinaisuus on säilynyt ja vuonna 2016 tuli kuluneeksi 180 vuotta sen ensimmäisistä vaiheista.
Alkuaan Karolineburgin kartanon paikalla sijaitsi 1800-luvun alussa Tuovilan tilaan kuuluva Joutava-niminen torppa. Vuonna 1835 Kajaanin tuomiokunnan tuomari Frederik Calamnius osti alueen. Seuraavana vuonna hän solmi 48-vuotiaana avioliiton 24-vuotiaan Karolina Kristina Stenroth’in kanssa. Vuonna 1836 hän rakennutti tilavan talon saleineen ja kamareineen. Päärakennuksen, jossa oli salin lisäksi seitsemän kamaria, keittiö, porstua, vaatesäiliö ja viinikammari Calamnius rakennutti seuraavana vuonna. Hän antoi talolle nimen Karolineburg vaimonsa mukaan.

Calamniuksen kuoltua jo vuonna 1840, kartano vaihtoi omistajaa useampaan otteeseen aina vuosikymmenen 1990 vaihteeseen asti, jolloin Karolineburgista restauroitiin Kartanohotelli. Tänä päivänä Karolineburg on kaunis eurooppalaistyyppinen perhehotelli, jonka noin 50 majoituspaikkaa ja sadan hengen ravintolatilat muodostavat toimivan kokonaisuuden erilaisille tilaisuuksille ja kokouksille.

Käy tutustumassa tarkemmin historiaamme ja varaa seuraava lomasi, juhlasi tai kokouksesi kotisivuiltamme!