Kongressi- ja kulttuurikeskus Kaukametsä

Kaukametsän kongressikeskus sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Kajaaninjoen varressa.

Monien mahdollisuuksien Kaukametsä

Linjakkaasta rakennustyylistään runsaasti huomiota ja tunnustusta saaneessa kajaanin kongressi- ja kulttuurikeskuksessa järjestetään vuosittain n. 400 erilaista tilaisuutta; kokouksia, koulutuksia, kulttuuritilaisuuksia ja juhlia. Kaukametsän kokonaisuuden muodostavat kongressi- ja kulttuuripalvelut, Kaukametsän opisto, Kainuun musiikkiopisto, Kaukametsän tilausravintola, Hotelli Scandic Kajanus sekä vesiliikuntakeskus Kaukavesi. Kulttuuritarjonta on laadukasta ja monipuolista, suurimmat festivaalit ovat Kajaani Dance Festival ja Kajaanin Runoviikko.

Kaukametsän alueella sijaitsevat Kaukametsän opiston ja Kainuun musiikkiopiston toimitilat. Opistoissa uutta oppivat tiedonnälkäiset lapsista vanhuksiin. Kulttuurin oppiminen voi yhtälailla olla erilaisien taitojen ja kulttuurista nauttimisen taidon oppimista oman tekemisen kautta.

Kaukametsän opiston perusarvot ovat ajattelu, tunne ja tahto ihmisen kasvussa. Näiden arvojen pohjalta opisto järjestää monipuolista kansalaisopisto-opetusta, avointa korkeakouluopetusta sekä luentoja. Lisäksi opisto järjestää lasten taiteen perusopetusta kuvataide-, käsityö- ja sanataidekouluissa.

Kainuun musiikkiopisto tarjoaa kainuulaisille monipuoliset mahdollisuudet opiskella musiikkia ja tanssia iästä riippumatta. Lisäksi yleisö voi nauttia oppilaitoksemme järjestämistä tasokkaista konsertti- ja tanssiesityksistä.

Kokous- ja kongressivieras saa ammattitaitoista apua kaikissa tiloihin ja oheispalveluihin liittyvissä asioissa. Herkullisista kokous- ja juhlatarjoiluista sekä kainuulaisista makuelämyksistä huolehtii tilausravintola Mamselli p. 044 710 0549.

Monipuolisuutensa vuoksi Kaukametsästä on tullut haluttu kohtaamispaikka yrityksille ja yhteisöille sekä helposti lähestyttävä keskus meille ihmisille. Kaukametsä kuuluu kaikille.

Runoviikko

Kajaanin Runoviikko on Suomen vanhin ja laajin runon, lausuntaan ja pienteatteriin erikoistunut kokoperheen festivaali. Monen taiteenlajin esityksistä, kirjailijatapaamisista ja keskusteluista koottu ohjelmisto on yllättävä, hauska ja tiukasti kiinni tässä ajassa.

http://www.runoviikko.fi/

Kajaani Tanssii

Kajaani Tanssii –tapahtuma on erityislaatuinen tanssijoiden, tanssintekijöiden ja yleisön kohtauspaikka. Tapahtumaa on järjestetty jo 26 vuoden ajan, vastaavaa monen yhteistyötahon tanssitapahtumaa ei löydy muualta Suomesta. Yleisölle tapahtuma tarjoaa ainutlaatuisen tunnelman ja puitteet. Ohjelmisto on monipuolinen, iloisesta leikkimielisestä tanssista vakavampaan ja pohdiskelevaan tanssiin, kaikkia tanssinlajeja edustaen.

http://www.kajaanidance.fi/tapahtuma/koreografiakatselmus-kajaanissa.html