Kongressi- ja kulttuurikeskus Kaukametsä

Kaukametsän kongressikeskus sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Kajaaninjoen varressa.

Monien mahdollisuuksien Kaukametsä

Linjakkaasta rakennustyylistään tunnustusta saaneessa Kajaanin kongressi- ja kulttuurikeskuksessa järjestetään vuosittain n. 400 erilaista tilaisuutta; kokouksia, koulutuksia, kulttuuritilaisuuksia ja juhlia. Kaukametsän kokonaisuuden muodostavat kongressi- ja kulttuuripalvelut, Kaukametsän opisto, Kainuun musiikkiopisto, Kaukametsän tilausravintola Mamselli, Hotelli Scandic Kajanus sekä vesiliikuntakeskus Kaukavesi.

Suurimmat vuosittaiset tapahtumat ovat Kajaanin Runoviikko, Kajaani Tanssii -tapahtuma ja Kajaanin Kevät -festivaali.

Kajaanin Runoviikko

Kajaanin Runoviikko on Suomen vanhin ja laajin runon, lausuntaan ja pienteatteriin erikoistunut kokoperheen festivaali. Monen taiteenlajin esityksistä, kirjailijatapaamisista ja keskusteluista koottu ohjelmisto on yllättävä, hauska ja tiukasti kiinni tässä ajassa.

http://www.runoviikko.fi/

 

Kajaani Tanssii -tapahtuma

Kajaani Tanssii -tapahtuma on erityislaatuinen tanssijoiden, tanssintekijöiden ja yleisön kohtauspaikka, jota on järjestetty jo 26 vuoden ajan. Vastaavaa monen yhteistyötahon tanssitapahtumaa ei löydy muualta Suomesta. Monipuolinen ohjelmisto vie katsojan iloisesta leikkimielisestä tanssista aina vakavampaan ja pohdiskelevaan tanssiin, kaikkia tanssinlajeja edustaen.

http://www.kajaanidance.fi/tapahtuma/koreografiakatselmus-kajaanissa.html