Liikuntapuisto

Kaupungin pääkentät ovat keskustassa sijaitseva Liikuntapuisto, Teppanan kenttä ja Vimpelin urheilu- ja ulkoilu-keskuksessa sijaitsevat kentät. Tämän lisäksi oma urheilukenttä löytyy lähes jokaisesta kaupunginosasta, useimmiten koulujen läheisyydestä. Kesäisin ne tarjoavat mahdollisuuden yleisurheilun ja palloilun harrastamiseen ja talvisin mahdollistavat antautumisen luistelun vauhtiin ja hurmaan.

Joillakin kentillä on myös esimerkiksi kesäisin ohjattua toimintaa vaikkapa jalkapallokoulun tai muun vastaavan merkeissä. Monella kentällä voi luistella talvisin.

Yleisurheilun kannalta suosituin kenttä on Vimpelinlaakson urheilukeskuksessa, josta löytyy myös 66 x 100m kokoinen luonnonnurmikenttä ja harjoitusnurmialue.

Palloilulajien harrastajat suosivat Liikuntapuiston  jalkapallo- ja pesäpallokenttiä. Kumirouhe tekonurmipintainen jalkapallokenttä valmistui vuonna 2006 ja pinnoite uusittiin 2016. Jalkapallokentän mitat ovat 68 x 105m. Kentällä on iltavalaistus, mikä mahdollistaa sen käytön myöhäiseen syksyyn. Kenttää käyttää jalkapallojoukkueiden lisäksi Kajaanin koulut.