Luontopolut ja retkeily

Renforsin lenkki

Renforsin lenkki kiertää Kajaanin jokivarren läheisyydessä pyöräteitä ja puistopolkuja pitkin ja sen varrella on useita levähdyspaikkoja. Koko reitin pituus on 9,2 kilometriä. Lenkin varrella on informaatiotauluja kiinnostavista nähtävyyksistä ja henkilöistä kuten Eino Leinosta, Elias Lönnrotista, kaupungin perustaja Pietari Brahesta sekä Kajaanin linnanraunioista ja tervakanavasta.
Renforsin rantalenkin reitti ja kohteet löytyvät nyt omasta taskustasi Kajaanin mobiilioppaan avulla tästä

Katso Renforsin lenkin kartta tästä.

Renforsin rantalenkin reitin ja kohteet sekä Kajaanin julkiset veistokset ja muistomerkit löytyvät helposti Kajaani mobiilioppaan avulla. Lataa maksuton sovellus puhelimeesi ja voit valita kävelyreiteistä eri pituisia vaihtoehtoja, tutustuen samalla alueen kulttuurihistoriallisiin kohteisiin.

Lataa maksuton Kajaani -mobilisovellus

///

Pöllyvaaran lähiretkeilyreitti

Pöllyvaaran luontopolku sijaitsee kilometrin päässä keskustasta, Teppanan kaupunginosassa. Lähtö ja paluu valaistun pururadan parkkipaikalla.

///

Erkinpolokun lähiretkeilyreitti

Erkinpoloku sijaitsee Heinimäen maastossa.

Katso Erkinpoloku -kartta tästä.

///

Otanmäen retkeilypolku

Otanmäen retkeilypolku yhdistää Vuolijoen kaksi tunnetuinta luontokohdetta; Talaskankaan luonnonsuojelualueen ja Otanmäen lintuvesialtaan.  Otanmäen alueella on kolme taukopaikkaa, jotka jakavat reitin noin neljään samanpituiseen matkaan. Levähdyspaikkoja ovat Parttosenkankaan laavu sekä Otannevan lähellä oleva pöytä-penkki -yhdistelmä.

///

Talaskankaan retkeilypolku

Talaskankaan retkeilypolku sijaitsee Kajaanin, Sonkajärven ja Vieremän alueella. Retkeilypolku on suojelualuetta, jonka pinta-ala on noin 3500 hehtaaria. Reitti on 12 kilometrin mittainen ja se luokitellaan helppokulkuiseksi maaston tasaisuuden takia. Reitti on merkitty punaisin maalimerkinnöin. Talaskankaan retkeilypolku on oiva paikka omaehtoiseen liikkumiseen ja vanhan metsän luontoon tutustumiseen. Luontopoluille ja retkeilyreiteille on sijoitettu pysähdyspaikoiksi muutama kota, laavu ja nuotiopaikka, jolloin luonnossa liikkuminen on entistä sujuvampaa. Lue lisää: luontoon.fi/talaskangas 

Katso Talaskankaan retkeilypolun kartta tästä.

///

Arppen muistometsän Metsäpolku

Arppen muistometsän Metsänpolku kulkee rauhoitetulla luonnonsuojelualueella. Arppen muistometsä sijaitsee 5-tien varrella n. 8 km Kajaanista etelään päin.

Katso Arppen Metsäpolun kartta tästä.

///

Eino Leino -polku

Eino Leino -polku lähtee ja päättyy Eino Leino -talolle, joka sijaitsee Oulujärven rannalla Paltaniemellä.

Katso myös Kajaanin lähiluontokohteet