Vimpelinlaakson urheilukeskus

Vimpelinlaakson urheilukeskus sijaitsee Kajaanin lounaispuolella, noin kaksi kilometriä keskustasta Kuntokadun varrella. Alueella on erinomaiset urheilumahdollisuudet.

Vimpelinlaaksossa sijaitsee urheilukeskus, johon kuuluvat muun muassa kansainväliset vaatimukset täyttävä 8-ratainen yleisurheilukenttä, kaksi jalkapallokenttää, 4 asfalttipintaista tenniskenttää kesäisin, kaksi ulkokaukaloa talvisin sekä päärakennus.

Vimpelinlaaksossa sijaitsevat muun muassa jäähalli, laskettelurinne, kiintorastiverkosto ja frisbeegolf-rata. Urheilukeskuksen läheisyydessä sijaitsevat myös pallohalli, tennishalli ja hiihtomaja, joiden varaamisesta vastaavat muut toimijat.

Vimpelinlaakso tarjoaa kesällä lenkkeilijöille ja talvella hiihtäjille monipuolisia maastoja. Kuntopolku on valaistu. Alueella on 4,2 kilometrin pituinen latu sekä kansanhiihtolatuja, joiden pituudet vaihtelevat 1 – 26 km. Lähtöpisteessä on opasteet laduista ja majoista. Ladut on merkitty värimerkein ja opastein. Hiihtää voi perinteisellä tai vapaalla tyylillä. Lisäksi alueella on ampumahiihtokeskus.