Matkamessu olemme mukana

Visit Kajaani-Oulujärvi mukana Kainuu Arctic Lakeland -yhteisosastolla Matkamessuilla 2020

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan Matkamessut -tapahtuma järjestetään tammikuussa Helsingin Messukeskuksessa. Matkamessuilla on lähes 1000 matkanjärjestävää, matkakohdetta ja matkailualan yritystä yli 80 maasta. Tapahtuman ohjelmassa on esillä ajankohtaisia matkailuilmiöitä, kohdevinkkejä sekä muita matkailijalle hyödyllisiä puheenvuoroja.

Olemme mukana Kainuun yhteisellä Kainuu Arctic Lakeland –yhteisosastolla, jossa ovat mukana kaikki Kainuun matkailualueet: Visit Kajaani-Oulujärvi, Vuokatti, WildTaiga Kuhmo-Suomussalmi, Paljakka, Ukkohalla Resort ja Visit Suomussalmi.

Lavaohjelmassa:
Kulttuurimatka Kajaaniin, su 19.1.20 klo 12.30-12.50, Norwegian Stage

Sanan ja esittävän taiteen kaupunki Kajaani syttyy eloon Kajaanin Runoviikon aikaan. Runoviikosta kertomassa taiteellinen johtaja Kati Outinen. Runoviikolla sekä pitkin kesää voit kohdata Kajaanissa myös runoruhtinas Eino Leinon höyrylaivalla ja Leino -talolla. Leinon tuo luoksemme näyttelijä Sami Sainio, jonka herkkä tulkinta tuo runon mestarin lähelle. Ärjän taidefestivaali on puolestaan retkeilevä festivaali, joka keskittyy ekologisiin teemoihin Oulujärven hämmästyttävällä paratiisisaarella, josta moni ei ole vielä kuullutkaan. Kajaanin kulttuuritarjonnan persoonalliset helmet esittelyssä. Veikko Halmetojan haastattelussa Kati Outinen, Veikko Leinonen ja Sami Sainio

Postaa oma messukuvasi ja seuraa meitä somessa (@visitkajaani)
#matka2020 #visitkajaani #kajaani #oulujärvi #arcticlakeland

Kainuu Arctic Lakeland messuosasto 6e2

 

Kainuu Arctic Lakeland logo

Kainuun liiton tiedote 2.1.2020

Kainuun matkailualueet yhteisosastolla Matka2020 -messuilla 17.-19.1.2020

Kaikki Kainuun matkailualueet ovat mukana Kainuu Arctic Lakeland -yhteisosastolla tammikuun matkamessuilla Helsingissä. Suomen kansainvälisessä matkailumarkkinoinnissa käytetään suuraluejakoa, jossa Kainuu kuuluu Järvi-Suomeen eli Lakeland-alueeseen. Alue on Järvi-Suomen pohjoisin osa, jossa vierailija kokee Suomen eteläiset ja pohjoiset maisemat – suuret järvet ja jylhät vaarat – yhdellä vierailulla.

Kainuulle luodaan uutta, kansainvälistä matkailubrändiä. Osastollamme esitellään Kainuun kärkiä: neljä upeaa vuodenaikaa, luonnonrauhaa ja korkeatasoista kulttuuria, unohtumattomia elämyksiä ja matkailukohteita aktiviteetteineen. Kainuun liitto koordinoi Kainuun yhteisosallistumista Matka2020 tapahtumaan. Uudesta ilmeestä kerätään kävijöiltä palautetta, jotka huomioidaan myöhemmin Arctic Lakeland brändin ilmeen viimeistelyssä.

Tervetuloa Kainuu Arctic Lakeland -osastollemme 6e2, tutustumaan Visit Kajaani-Oulujärven, Vuokatin, WildTaiga Kuhmo-Suomussalmen, Paljakan, Ukkohalla Resortsin ja Visit Suomussalmen matkailutarjontaan. Mukana ovat myös Kajaanin ammattikorkeakoulu ja Metsähallitus, jotka tarjoavat kävijälle virtuaalisen kosketuksen luontoon ja sen elämään VR-laseilla.

Osaston vetonaulaksi mukaan lähtee Metsähallituksen puinen Terho-karhu, jonka painoa kävijät pääsevät arvailemaan Kainuun osaston kilpailussa. Kilpailun palkintolista on huikea; kainuulaiset matkailualueet ovat lahjoittaneet monipuolisen valikoiman lahjakortteja erilaisiin elämyskohteisiin, majoituspaketteja, risteilylippuja Oulujärvelle ja paljon muuta.

Seuraa tapahtuman valmistelun etenemistä muun muassa Kainuun liiton sosiaalisen median kanavissa.

#matka2020 #kainuu #arcticlakeland #kainutlaatuinen

Lisätiedot:
maakuntajohtaja Pentti Malinen, pentti.malinen@kainuu.fi, puh. 044 797 0197
johtaja Tuomo Tahvanainen, tuomo.tahvanainen@kainuunetu.fi, puh. 044 5514585

Kainuun liitto